Over golf

Golf is een geweldige sport die je overal in de wereld kan spelen in bijzonder mooie omgevingen. De natuur is prachtig net zoals de soms aanwezige dieren. Wat is er nog leuker dan onder een prachtige palmboom te liggen met je golfbal.

Een golfbaan bestaat meestal uit 18 holes. Sommige golfbanen hebben 9 holes. Deze 18 of 9 holes hebben allemaal verschillende lengtes. De lengte bepaalt of je in 3,4 of 5 moet uitholen. Een Par 3 houdt in dat de bal in drie slagen in de moet hole liggen. Een bal naar de green en 2x putten. Een Par 4 betekent dat je in twee slagen op de green ligt en 2 x putten. Een Par vijf is na 3 slagen op de green en nog 2x putten. Bij een gemiddelde 18 holes golfbaan zijn er 72 slagen nodig.

Een hole bestaat uit een afslagplek, fairway, semi-rough, rough, waterhindernis, bunker en een green. Deze holes zijn ontworpen door golfbaan architecten die je proberen af te leiden. Dus eigenlijk speel je meestal tegen de architect van de baan. Laat je vooral niet afleiden!!

Ook het sociale aspect van golf is leuk. Waar je ook speelt je speelt altijd met nieuwe leuke mensen om na afloop samen een borrel te drinken. Dit kunnen toekomstige vrienden worden. Golf heeft een systeem, waarbij je met iedereen jong of oud, goed of minder goed een gelijkwaardige wedstrijd kan spelen. Er zijn maar weinig sporten die dit element hebben.

In Nederland zijn er 416.000 mensen, jong en oud, die golf spelen met veel enthousiasme. Je kan op een zeer vroege leeftijd beginnen met golf en spelen tot een zeer hoge leeftijd.

Natuurlijk heeft golf net zoals alle andere sporten regels. Tijdens het halen van een GVB cursus leer je de regels. Je zal merken dat wanneer je beter gaat spelen dat je steeds meer regels gaat toepassen. Je begon met leren lezen toch ook met AVI-1 en was pas 5 jaar later bij AVI-9. Wel belangrijk is dat je op veiligheid let, de baan niet sloopt en medespelers om je heen niet hindert.

Je kunt golf spelen op verschillende manieren. Je kan het spelen voor je plezier waarbij het recreƫren het doel is of je kan golf beoefenen als een sport. De keuze kan je zelf maken.

Voor mij is belangrijk dat een golfer met plezier speelt, welk je niveau je ook hebt. Als je lekker speelt kom een beter niveau van zelf.

Tijdens de lessen krijg je uitleg over golfclubs, tassen, trolleys, kleding, ballen en schoenen. Het wel of niet lid worden van een golfclub. Uiteindelijk leer je alles om in je omgeving te kunnen golfen.

Ik hoop dat jij als nieuwe golfspeler net zo enthousiast wordt als ik.

Tot ziens op de golfbaan.